CommercieelPartners Klaw door Bardt

Creatieve bedrijfsfoto

Niemand minder dan KPMG contacteerde mij met de vraag een creatieve foto te maken van de partners. Het uitgangspunt: het clichébeeld van de saaie partner in maatpak counteren op een creatieve manier. De boodschap zou verspreid worden naar al hun klanten in België.

Partners Klaw door BardtPartners Klaw door Bardt

Magische kaart

Back to the 90’s! Als kind zal je het sowieso in handen gehad hebben. Het is een soort van postkaart met een foto. Wanneer je de kaart beweegt, beweegt de foto ook. Het leek ons ideaal om op deze manier een éxtra saaie foto te combineren met een feestelijke foto.

Facepalm

1 gouden tip: gebruik een statief. Ik was dat van mij vergeten *facepalm*. Geloof mij, het bespaart je minstens een uur in photoshop. “Automatisch uitlijnen” is een verdomd handige tool, maar het werkt niet perfect.

Gear

Bij een foto als deze wil je vooral dat je licht constant blijft als je gaat flitsen. Afhankelijk van welke soort flits je gebruikt kan de kleurtemperatuur per flits variëren. Doorgaans zijn de duurdere flitsen wat consistenter. Om even technisch te gaan: 200 Kelvin kleurverschil is schappelijk maar is al relatief moeilijk weg te werken. Ik verkies de AD 600 Pro’s van Godox omdat er simpelweg niets beter is op vlak van prijs/ kwaliteit. Met de kleurconsistentie van 50 Kelvin zit je sowieso goed.

Groepen fotograferen met flits

Genoeg reclame voor Godox ;). Bij groepsportretten is er, op vlak van flitsen, nog 1 belangrijk onderdeel dat je in het achterhoofd moet houden: je wilt dat iedereen even goed belicht is. Verdere info volgt in een aparte blogpost maar als je niet kan wachten, google dan zeker eens op “omgekeerde kwadratenwet fotografie”. Heel kort samengevat: probeer om de afstand dat het licht van je flits aflegt zo groot mogelijk te maken. Dat kan je doen door

  • ofwel je flitsen zo ver mogelijk van je onderwerp te zetten en rechtstreeks naar hen te flitsen
  • ofwel je flitsen heel dicht bij de groep te zetten en de flits weg van hen te zetten en te bouncen (liefst tegen een witte muur)

Geef een reactie