Portretten op locatie van je medewerkers

Om extra persoonlijkheid aan de bedrijfsportretten van je personeelsleden toe te voegen vindt de fotoshoot plaats op locatie en dus niet in een fotostudio. Gebruikelijke locaties zijn de werkplek, het bedrijvenpark of een stadsbeeld op de achtergrond.

Waarom shooten op locatie?

Vaak zijn standaard witte achtergronden net niet genoeg om de persoonlijkheid van je medewerkers vast te leggen. Een fotoshoot op locatie is dan wenselijk. Het geeft een meer toegankelijk beeld en is nét wat anders dan het overaanbod aan personeelsleden op een standaard witte achtergrond. Vooral stedelijke omgevingen en architectuur werken hier goed als achtergrond.

Elke personeelslid wordt vastgelegd op een andere locatie om een persoonlijke touch te geven aan elke foto. Dit hoeft niet te betekenen dat ze verre verplaatsingen moeten doen. Op een bedrijventerrein kan je gemakkelijk een honderdtal verschillende settings maken.

Concreet

In samenspraak met het grafisch team van jullie bedrijf wordt nagedacht over het kleurgebruik zodat de fotoreeks coherent is en aansluit bij jullie huisstijl. Afhankelijk van het project werk ik met één of meerdere assistenten. Ook werk ik met een vaste make-up artieste. De duur van dergelijke shoots varieert voornamelijk afhankelijk van de locatie en concept. Een goed uitgangspunt is 30 tot 45 minuten per medewerker.

Bedrijfsportret medewerkers KPMG

Andere bedrijfsfotografie

  • Op zoek naar een eventfotograaf om jouw bedrijfsfeest vast te leggen? KLIK
  • Toch sneller nood aan véél foto’s? KLIK