Flitsfotografie

Waarom zou ik flitsen?

Misschien ben je helemaal fan van natuurlijk licht en helemaal geen voorstander van flits? Mooi zo, je uitgangspunt is alvast goed! Natuurlijk licht is altijd het vertrekpunt voor een goede foto. Ik ben er dan ook van overtuigd dat goede flitsfotografie natuurlijk aan moet voelen. Fotograferen met flits schrikt vaak wat af omdat het onvertrouwd aanvoelt. Reden te meer om je wat bij te scholen!

Godox

Ben je een absolute beginneling in flitsfotografie, of een doorwinterde fotograaf die wat tips & tricks wilt, je bent zeer welkom. Als je zelf al over flitsmateriaal beschikt kan je dit gerust meenemen, maar doorgaans werk ik met Godox. Vooral hun ecosysteem is niet te evenaren door andere merken. Meer info daarover op de workshops!

Topics

Afhankelijk van de workshops kunnen de topics wat variëren. Dit zijn doorgaans de onderwerpen die aan bod zullen komen.

  • Materiaalkeuze
  • Theorie
  • On & off-camera flits
  • Licht setups
  • Modifiers
  • Workflow & techniek
  • Flitsen tijdens een reportage: licht en snel werken
  • Flitsen in studio
  • Nabewerking

Groep of 1:1

Bij de groepsworkshops wordt er telkens met een concept gewerkt. Zo wordt er op voorhand een locatie, model en (indien nodig) een make-up artieste vastgelegd. Het enige wat je mee moet nemen is je camera en iets om notities te maken. Ik voorzie al de rest van het materiaal en een lunch en drank.

De persoonlijke workshop is intensiever aangezien je de enige andere fotograaf bent. Indien je een portfolio op wilt bouwen en naar een model, locatie of make-up artiest zoekt kan ik je daar zeker mee verder helpen.

Geplande workshops

Groepsworkshop

Momenteel ben ik twee workshops aan het voorbereiden die in april of mei door zullen gaan. Heb je zin om eens met Deadpool of een professionele danseres te shooten, laat maar horen via onderstaand contactformulier. Wanneer de locatie en de concrete details vastgelegd zijn breng ik je op de hoogte. De prijzen van de groepsworkshops zijn afhankelijk van de kosten van de locatie, make-up artiest, model,… Ruw geschat zal het ongeveer een 150 euro bedragen voor een volledige dag. Model, locatie, flitsmateriaal en al de rest dat je nodig hebt is aanwezig.

1:1 workshop

De persoonlijke workshops zijn vrij in te boeken. Gebruik dus gerust onderstaand formulier en dan zoeken we samen een datum. Voor de 1:1 workshop flashfotografie betaal je 100 euro per uur.